FREDAG 22 NOVEMBER

Digital@Idag

07:00 - 23:59

Digital@Idag är en årlig temadag om digitaliseringens möjligheter, utmaningar och konsekvenser. Saco deltar genom att vi släpper ett avsnitt av Sacopodden om hur AI och robotisering kommer påverka vårt arbetsliv.


Om Digital@Idag

Digital@Idag har initierats av ”Forum för omställning” där både fackliga organisationer och näringslivet finns representerade i styrelsen. Temadagen består av aktiviteter runt om i landet som arrangeras av Digital@Idag och dess samarbetspartners. Syftet är att inspirera fler människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen.

Avsnitt 6 av Sacopodden: Robotarna tar över!

Lyssna på Sacopodden om AI och robotisering och hur det kommer att påverka vårt arbetsliv. Kommer AI att ta över våra jobb eller är det en hype? Våra gäster diskuterar etik, demokrati och juridik i förhållande till tekniken och vilka kompetenser vi kommer att behöva i framtiden. I samarbete med Sveriges Ingenjörer, DIK och Digital@idag.

Medverkande:

Fredrik Löfgren, robotutvecklare, grundare av Dyno Robotics, Åsa Edman Källströmer, vd rekryteringsföretaget TNG och Anna Troberg, ordförande fackförbundet DIK. Programledare är Gina Bayoumi.

Podden finns att lyssna på här samt där poddar finns från kl. 07.00 den 22/11.