FREDAG 2 OKTOBER

Sacosoffan: Är hemma det nya kontoret?

08:00 - 09:00 Filmsläpp på saco.se/play

Under coronaepidemin har många tvingats ställa om och arbeta på distans hemifrån i stället för att gå till sin vanliga arbetsplats. Vad får det för effekter?

Under coronapandemin har många tvingats ställa om och arbeta på distans hemifrån i stället för att gå till sin vanliga arbetsplats. Vad får det för effekter på organisationen, produktiviteten och hälsan? Och vad händer efter coronaKommer vi att gå tillbaka till att jobba som förut, eller är det här en del av en mer långsiktig trend som nu har förstärkts? Vilka lärdomar ska vi i så fall ta med oss? Dessa är frågeställningarna som vi diskuterar i kommande Sacosoffan som genomförs som en del av Digital@Idag 2020. 

Denna Sacosoffa är förinspelad och filmen släpps den 2 oktober, kl. 08.00 på Saco Play, men ligger också kvar efter det. Titta på den under morgonkaffet eller när det passar dig bäst! 

Vilka frågor har du? Diskussionen börjar och fortsätter även efteråt via Twitter. Använd #sacosoffan och #digitalidag, samt tagga oss gärna med @Akademikerna 

Medverkande 

  • Magnus Henreksson, professor och VD för Institutet för Näringslivsforskning, 
  • Petra Lindfors, professor i psykologi, särskilt arbets- och organisationspsykologi, på Psykologiska institutionen, Stockholms universitet 
  • Heike Erkers, Förbundsordförande Akademikerförbundet SSR 
  • Moderator: Karin Fristedt, utredare inom arbetsmiljö på Saco