FREDAG 15 OKTOBER

Skrivbordens cykelbud – Drivkrafter och villkor för gig-jobbande akademiker

Saco Play

Saco medverkar i årets upplaga av Digitalidag för att tillsammans inspirera människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Framväxten av gigekonomin går i snabb takt och har kommit att innebära ett välkommet bidrag till innovation och möjlighet till flexibilitet. Mat och andra varor direkt till dörren och läkarbesök online är idag en naturlig del av vår vardag. I vårt digitala seminarium vill vi lyfta fram de akademiker som jobbar inom gigekonomin. Vilka är de, och vad har de för drivkrafter?

Samtidigt som gigekonomin inneburit många fördelar ser vi även att det finns utmaningar med sättet att organisera arbetet med kortare uppdrag som utförs ’on demand’. Individens ansvar för arbetsvillkor och arbetsmiljö ökar och det är inte alltid klart på vilket sätt integriteten värnas vid användning av algoritmer och betygssystem. Klarar sig akademiker på egen hand eller finns åtgärder att vidta för att skapa bättre förutsättningar för de som giggar? Hänger regelverk, trygghetssystem och partsmodellen med?

Seminariet sänds den 15 oktober på Saco Play, men ligger också kvar efter det. Titta på det när det passar dig bäst!


Deltagare
  • Anders Bucht, utredare, DIK
  • Helena Sjöström, vice VD, Nox
  • Jenny Wahlbäck, utredare och jurist, Saco
  • Moderator: Caroline Cederquist, pressansvarig, Akavia

Läs mer på https://digitalidag.org/.