Göran Arrius ny ordförande för Folk och Försvar

Sacos ordförande Göran Arrius valdes i förra veckan till ordförande för den säkerhetspolitiska organisationen Folk & Försvar. – Det känns oerhört hedrande att få det här uppdraget. Frågor om fred, frihet och demokrati i dess vidaste mening är idag mer aktuella och än någonsin, säger Göran Arrius.

Publicerad: Tisdag 24 apr 2012

Folk och Försvar bildades 1940 under namnet ”Centralkommittén för det frivilliga försvarsarbetet”. Ute i Europa pågick andra världskriget för fullt och Sveriges försvar blev en angelägenhet för hela befolkningen.

Efter kriget utvecklades organisationen till att bli ett kontaktorgan mellan försvaret och folkrörelserna och tog även sitt nuvarande namn, Folk & Försvar. I dag är organisationen troligtvis mest känd för den årliga Rikskonferensen som anordnas i Sälen med fokus på försvars- och säkerhetspolitik.

Organisationen har 65 medlemmar bestående av allt ifrån de politiska partiernas ungdomsförbund till Bygdegårdarnas riksförbund och Svenska bankföreningen. Uppgiften är att sprida kunskap och främja en levande debatt om samhällssäkerhet, säkerhetspolitik och försvarspolitik.

Ordförande är sedan förra veckan Sacos ordförande Göran Arrius.

- Det känns oerhört hedrande att få det här uppdraget. I en tid då förändringar sker allt snabbare och den säkerhetspolitiska kartan blir alltmer komplex är Folk och Försvar en viktig aktör för att sprida kunskap och ge möjlighet till åsiktsutbyte och debatt, säger han och fortsätter:

 - Som gammal sjöofficer känns det extra roligt och jag har ett stort personligt intresse av säkerhetspolitik. Frågor om fred, frihet och demokrati i dess vidaste mening är idag mer aktuella än någonsin, säger Göran Arrius.