Startskott för lokala webbplatser

Förtroendevald i en lokal Sacoförening? Nu lanserar Saco en gemensam mall för lokala webbplatser. – Syftet är att det ska bli lättare för förtroendevalda att kommunicera med medlemmarna på arbetsplatserna, säger Åsa Widert Schoug, webbansvarig på Saco.

Publicerad: Tisdag 5 nov 2013

Avtalsförhandlingar, personalförändringar och mötesinbjudningar. Som förtroendevald har du många anledningar att kommunicera med medlemmarna på arbetsplatsen och då är webben en given kanal.

Nu lanserar Saco en gemensam standard för lokala webbplatser. Det är enkelt att komma igång och de kräver inga större datorkunskaper för att administrera.

Många Sacoföreningar runt om i landet har idag egna sidor för den lokala verksamheten. De nya webbplatserna innebär inget hinder för det utan förtroendevalda som vill fortsätta med egna sidor kan göra det, förklarar Åsa Widert Schoug, webbansvarig på Saco.

Men för föreningar som vill utveckla sin befintliga webbplats eller starta en webbplats finns det stora fördelar med att använda en gemensam standard, förklarar hon.

- Ofta är det en eldsjäl som startat den lokala sidan och när den personen slutar eller går i pension finns det ingen som tar ansvar för driften, säger hon och fortsätter:

- Med de nya sidorna är det Saco centralt som tar ansvar för själva ramverket och tekniken. Det gör att vi kan hjälpa föreningar om det dyker upp problem. Nyheter från Saco kommer att vara tillgängliga och uppdateras från Saco. Men ansvaret för det redaktionella och att det finns aktuella nyheter specifika för arbetsplatsen ligger naturligtvis på lokalföreningen.

En av de första ut att starta en lokal sida som bygger på den gemensamma mallen är Sacorådet i Göteborg stad. Se hur deras nya sida ser ut på www.saco.se/goteborg.

Intresserad av att starta en lokal sajt för din förening? Gör en intresseanmälan här.