Nya siffror i Sveriges bästa lönestatistik

Ta kommando över ditt nästa lönesamtal. Ta reda på fakta, gör dina jämförelser, hitta dina argument. Nu fyller vi vår tjänst Saco Lönesök med färska siffror för 2013. Välkommen till Sveriges bästa lönestatistik.

Publicerad: Måndag 10 feb 2014

Nyckelord:
Lön & livslön

Det är inte alltid så lätt att veta vilket lönespann man ska lägga sig inom när man söker nytt jobb, eller vilken ny lön man ska begära i ett lönesamtal. Den slutliga lönen ska spegla erfarenheter, prestation och ansvar. Därför är det viktigt att du kan motivera varför du förtjänar en viss lön.

För att lyckas i lönesamtalet krävs förberedelse. Du måste fundera över och konkretisera vilken unik kompetens du bidrar med och vilka erfarenheter du har och som din arbetsgivare kan dra nytta av. Lönestatistiken utgör ett faktaunderlag som kan förstärka din argumentation ytterligare. Den som vet mest löneförhandlar bäst.

Sedan starten år 2001 har Saco Lönesök hjälpt Sacos medlemmar med just detta. Tillförlitlig och uppdaterad lönestatistik som stöd vid lönesamtal eller som kunskapskälla när du funderar på att byta jobb eller arbetsmarknadssektor. Under 2013 har vi utvecklat en mobil version av Saco Lönesök för att tjänsten ska vara tillgänglig när du vill och var du vill.

- Vi vill att Sacoförbundens medlemmar ska vara pålästa och trygga när de går in i sina lönesamtal. Genom att skapa Sveriges bästa databas med lönestatistik för akademiker ger vi medlemmarna de verktyg de behöver för att ta ansvar för sin lön. Dagens medlemmar är självständiga och vill själva kunna ta reda på information och förbereda sig, säger Anna Danielsson, statistiker på Saco och ansvarig för Saco Lönesök.

Saco Lönesök är en service till dig som medlem och du hittar Saco Lönesök via ditt förbunds hemsida där du loggar in på dina medlemssidor.