Politik, snittar och rosévin

Almedalsveckan supervalåret 2014 är över. Saco kan ta ner flaggorna från kårhuset Rindi med stolthet. Ingen vet hur många människor som varit inne i huset för att delta i våra över 30 seminarier och åtta intervjuer. Men lokalerna har varit fulla och vi har serverat ca 6000 gokaffe i barristan.

Publicerad: Måndag 7 jul 2014

Trots att medierna nästan uteslutande fokuserat på partierna så fick vi ett inslag i SR kring utländska akademiker, Expressen publicerade lunchen där Göran Arrius tillsammans med LO och TCO mötte Özz Nüjen och Robert Boije citeras i DN efter miljöpartiets ekonomiska seminarium. Saco har gjort avtryck i den politiska diskussionen även i år och det ska vi vara mycket nöjda med.

Även aktiviteterna ute på gatan i Sacos tält har varit värdefulla och det har förts många intressanta diskussioner kring kunskap och kunskapens betydelse för samhällsutvecklingen. Vår knappmaskin var populär och många tog tillfället i akt att göra sin egen knapp med en egen definition av kunskap.

När man så här i efterhand tittar i backspegeln kan man känna en viss trötthet över alla mingel, snittar och rosévin. Det är också lite trist att många bra kaféer och restauranger är abonnerade av PR-byråer så att det om möjligt är ännu svårare att äta lunch eller bara sitta ner och ta en fika under ett träd.

Om man efter en intensiv vecka knappt kommer ihåg vad det var som hände så finns allt att ta del av i efterhand , lyssna på intervjuerna med Alexander Bard och Anna Ekström med flera. De finns i podcastformat för en skön stund i hängmattan. Se alla seminarier igen eller läs Anders Jonssons bloggar om partiledartalen.

Kontaktpersoner

Jenny Rydstedt, Internationell sekreterare: EU, Union to Union samt globala frågor.
jenny.rydstedt@saco.se

08-613 48 88