Saco inspirerar i högskolevalet

15 april är sista dagen att söka till högskolan! Saco och förbunden delar med sig av sin kunskap om akademikeryrken så att våra ungdomar kan göra ett genomtänkt studieval.

Publicerad: Onsdag 1 apr 2015

Senast uppdaterad: Onsdag 1 apr 2015

Viktigt med ett medvetet val av utbildning

Saco och förbunden är specialister på akademikers karriär. Sacoförbunden är dessutom specialister på sina yrkesområden och vet det mesta om jobben, utbildningen, lönen och jobbchanserna. Den kunskapen är väldigt användbar i högskolevalet och vi delar den med våra ungdomar för att vi vill att de ska göra ett medvetet och genomtänkt val. Vi tycker förstås att de ska välja med hjärtat, men de ska veta VAD de väljer och vad det kan leda till och inte.

Både inspiration och fakta för studievalet

På våra studievalssajt finns både inspiration och fakta. Vår planeringsguide följer vägledningsprocessen INÅT - UTÅT - FRAMÅT och hjälper den vilsne att komma igång och få struktur på tankarna. Vårt personlighetstest Vad passar jag som? ger förslag på yrken som kan passa, vår studievägledare och Sacoförbunden svarar på frågor om studieval och yrken/utbildningar och i vårt Yrken A-Ö får man fakta om mer än 100 högskoleyrken.

Välkommen till saco.se/studieval!