Resultat är bara en del av kvaliteten. Men vilket resultat en skola uppnår beror uppenbart på både elevernas förkunskaper och hur skolans resurser används. Att jämföra resultat utan att samtidigt titta på hur man nått dem visar inte om en viss skola kan möta ett visst barns behov. Så begränsade jämförelser riskerar snarare att underblåsa den sociala snedrekryteringen.
Resultatet säger ensamt ingenting om hur mycket barnen lyckats lyfta sig med hjälp av skolan. Skolor som rekryterar högpresterande elever kommer också sannolikt att få bra resultat. De skolor vars elever har mindre stöd hemifrån kan ha gett barnen ett minst lika stort kunskapslyft, utan att nå exakt lika höga provresultat eller meritvärden. Därför måste vi veta hur väl skolan fördelar sina resurser för att möta just de elever som går i den. Dessutom måste faktorer såsom betygsinflation tas i beaktande.
Att hävda att resultat är detsamma som kvalitet är intellektuellt ohederligt. I bästa fall ger Grundskolekvalitet.se en fingervisning till sektorns företrädare. För alla de familjer som står inför skolvalet är risken stor att det istället blir vilseledande.