Pressinbjudan: Spelar avtalsformen någon roll för löneutvecklingen?

Åsikterna om avtalsformernas betydelse är många. Inte minst de sifferlösa avtalen väcker starka känslor och har debatterats flitigt bland arbetsmarknadens parter de senaste åren. I en ny rapport som presenteras på ett seminarium fredagen den 21 oktober har Saco undersökt avtalsformens betydelse för löneutvecklingen.

Publicerad: Måndag 17 okt 2016

Senast uppdaterad: Måndag 17 okt 2016

Stupstock, lönepott, individgaranti och sifferlösa avtal. Det finns en rad olika lönemodeller på svensk arbetsmarknad. Lönebildningen är komplex och åsikterna går isär när det gäller vad som leder till en god lönebildning och löneutveckling för olika grupper.

Men hur fungerar det i praktiken och spelar det egentligen någon roll för löneutvecklingen vilka avtal arbetstagarna går under?

I en ny rapport sätter Saco fingret på en högaktuell fråga. Inte minst de sifferlösa avtalen har länge varit omdiskuterade och för första gången presenteras nu de olika avtalsformernas effekter på den individuella löneutvecklingen.

Rapporten presenteras på ett seminarium fredagen den 21 oktober klockan 10.00 – 11.30 och medverkande är: Lena Granqvist, ekonom Saco, Håkan Regnér, ekonom Saco, Torbjörn Johansson, avtalssekreterare LO, Annelie Söderberg, förhandlingschef Vårdförbundet, Anna-Karin Hatt, vd Almega, Mikael Andersson, förhandlingschef Civilekonomerna.

Vid frågor, vänligen kontakta Thomas Jartsell, pressansvarig: 0709-18431 alt. thomas.jartsell@saco.se

Välkommen!

Datum: Fredag 21 okt kl. 10:00-11:30

Plats: Sacos kansli, Lilla Nygatan 14, Stockholm