Mari Ternbo ny kanslichef på Saco

Mari Ternbo blir kanslichef på Saco. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

Publicerad: Torsdag 11 jun 2015

Senast uppdaterad: Torsdag 11 jun 2015

Mari Ternbo har en lång karriär som chef inom både statsförvaltningen och idéburna organisationer. Hon har bland annat jobbat på Regeringskansliet, Energimyndigheten och Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO. Idag är hon kanslichef på Finansförbundet.

- Mari är målinriktad och drivande med bred erfarenhet av både utredningsverksamhet och strategisk kommunikation. Det gör henne till en bra ledare på Saco och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Sacos verksamhet tillsammans med henne, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Saco är en facklig centralorganisation som tillsammans med 22 förbund driver fackliga och yrkesspecifika frågor för Sveriges akademiker.

- Jag uppfattar Saco som en kompetent organisation som fördjupar sig i angelägna arbetsmarknads- och samhällsfrågor. Antalet akademiker i Sverige ökar stadigt och därmed också relevansen för de områden som Saco lyfter fram. Mitt uppdrag blir att leda Sacos kansli och samverka med förbunden för att möta nya krav. Det är en utmaning jag kommer att ta mig an med stor entusiasm och tillförsikt, säger Mari Ternbo.

Kontaktpersoner

Göran Arrius, Ordförande
goran.arrius@saco.se

08-613 48 10