Stor förlust för den fria rörligheten

Det brittiska folket har röstat för att lämna EU. Det är en stor förlust för den fria rörligheten och den europeiska gemenskapen.  − Ingen är vinnare i det här läget. Inte britterna, inte EU, och definitivt inte Sverige som nu riskerar att tappa en av sina viktigaste allierade inom Europasamarbetet, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Publicerad: Fredag 24 jun 2016

Senast uppdaterad: Fredag 24 jun 2016

Farhågorna var stora inför torsdagens folkomröstning i Storbritannien. Och när rösterna nu har räknats kan vi konstatera att de har besannats. Det brittiska folket har röstat för att lämna EU, något som kommer att få negativa följdverkningar på hela EU-samarbetet.

Ingen är vinnare i det här läget. Inte britterna, inte EU, och definitivt inte Sverige som nu riskerar att tappa en av sina viktigaste allierade inom Europasamarbetet, säger Sacos ordförande Göran Arrius och fortsätter:

Det är en stor förlust att den fria rörligheten inte kommer att omfatta Storbritannien i framtiden. Sverige måste nu ta ett eget kliv framåt i ett läge där EU behöver samla sig utan britterna för att möta de utmaningar vi fortfarande har: flyktingsituationen, terrorismen och klimatet.

Frågor:
Göran Arrius, ordförande Saco: 0706-491662
Thomas Jartsell, pressansvarig: 0709-186431