Saco Studentmässa i Malmö

Malmömässan i Hyllie, torsdag 3 december 2020 9.00 - 16.00

Nyckelord:
Studieval

Saco Studentmässa i Malmö är Skånes yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet. Studentmässan, även kallad Sacomässan, är öppen för alla som vill komma. Passa på att få inspiration och ett bra beslutsunderlag så att du kan göra ett medvetet utbildningsval. Hitta ditt framtida yrke och ett tydligt mål med dina studier. Titta på filmklippet så ser du vad det handlar om.

Vilka får besöka studentmässsan i Malmö?

Sacomässan är öppen för alla men i första hand besöks den av gymnasieelever i  åk 3 och de som ganska nyligen tog studenten. Saco Studentmässa i Malmö har ett stort regionalt upptagningsområde med Skåne, Kronoberg, Halland och delvis Småland. Gymnasieskolor, vuxengymnasier och folkhögskolor bjuds in via skolornas studie- och yrkesvägledare som samordnar mässbesöket i sina skolor. Prata med din skolas SYV om du är osäker på om ni ska besöka studentmässan.

Vilka ställer ut på Sacomässan?

Utställare på studentmässan i Malmö är universitet och högskolor, andra eftergymnasiala utbildningar (folkhögskolor, yrkesutbildningar och privata utbildningar), internationella utbildningar och agenter för utländsk utbildning, framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco och förbunden. De är på plats bara för din skull och för att svara på dina frågor. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Inspireras av miniseminarier 

Tillsammans med våra utställare anordnar vi miniseminarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. Här kan du titta på filmade seminarier från de två senaste årens mässor i Stockholm (liknar Malmöprogrammet, men innehåller fler seminarier).

Fråga oss om akademikerjobb och lön

Tack vare Sacos och förbundens unika kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad kan vi besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi vill dela med oss av vår kompetens till dig så att du kan göra ett medvetet och genomtänkt studieval. Besök Saco och Sacoförbunden på TORGET för att få veta mer. Om du har frågor kring akademikeryrken kan du också ställa dem till oss i vårt frågeforum Yrkesexpert.saco.se

Inför besöket på Saco Studentmässa

Det är viktigt att förbereda sig inför besöket på studentmässan för att få ut det mesta möjliga av utbudet. I det här filmklippet berättar några besökare från tidigare år om sina upplevelser från studentmässan och hur de förberedde sig. Förbered mässbesöket på vår planeringssajt FÖRE - UNDER - EFTER.

Lärarhandlledning för arbetet med studievalet kopplat till mässbesöket kan du ladda ner här