Saco Studentmässa i Malmö

Malmömässan i Hyllie, torsdag 3 december 2020 9.00 - 16.00

Nyckelord:
Studieval

Saco Studentmässa i Malmö är Skånes yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet. Mässan är öppen för alla som vill komma. Passa på att få inspiration och ett bra beslutsunderlag så att du kan göra ett smart utbildningsval. Hitta ett mål med dina studier. Titta på filmklippet så ser du vad det handlar om.

Vilka får besöka studentmässsan i Malmö?

Sacomässan är öppen för alla men i första hand besöks den av gymnasieelever i  åk 3 och de som ganska nyligen tog studenten. Prata med din skolas SYV om du är osäker på om ni ska besöka studentmässan.

Vilka ställer ut på Sacomässan?

Utställare på studentmässan i Malmö är universitet och högskolor, andra eftergymnasiala utbildningar (folkhögskolor, yrkesutbildningar och privata utbildningar), internationella utbildningar och förmedlare av utländsk utbildning, framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco och förbunden. De är där bara för din skull och för att svara på dina frågor. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Inspireras av miniseminarier 

Tillsammans med våra utställare anordnar vi miniseminarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. Här kan du titta på filmade seminarier från tidgare mässor.

Fråga oss om akademikerjobb och lön

Saco och Sacoförbunden kan högskoleyrken. Därför kan besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi vill dela med oss av vår kunskap till dig så att du kan göra ett smart och genomtänkt studieval. Besök oss på TORGET för att få veta mer. Om du har frågor kring akademikeryrken kan du också ställa dem till oss i vårt frågeforum Yrkesexpert.saco.se

Inför besöket på Saco Studentmässa

Det är viktigt att förbereda sig inför besöket på studentmässan för att få ut det mesta möjliga av utbudet. I det här filmklippet berättar några besökare från tidigare år om sina upplevelser från studentmässan och hur de förberedde sig. Förbered mässbesöket på vår planeringssajt FÖRE - UNDER - EFTER.

Lärarhandlledning för arbetet med studievalet kopplat till mässbesöket kan du ladda ner här