Varukorg: 0 Varor. Beställ här

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH)

Besök oss i monter

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger. På GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet, där teorier och praktiska tillämpningar testas, vägg i vägg.


Det är många som söker till GIH:s olika utbildningar; Ämneslärar-, Hälsopedagog-, Tränar-, Sport Management- och Masterprogrammet. Högskolan erbjuder också en kortare utbildning i idrott och hälsa, en kompletterande pedagogisk utbildning samt kontinuerligt fristående kurser.


Lyfter du blicken över laptop-kanten från din studieplats på det moderna biblioteket, så möts du av huvudstadens sjudande idrottsliv i alla väderstreck. GIH är granne med Stockholms Stadion, Östermalms idrottsplats, Tennisstadion, Ryttarstadion och ett stort naturområde med motionsspår och cykelbanor. På campus finns idrottshallar, dansstudio, gym, simhall och tennisbanor.


En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden, så vad väntar du egentligen på?