Varukorg: 0 Varor. Beställ här

Kävesta folkhögskola - dans, konst och musik

Besök oss i monter

På Kävesta folkhögskolas profilkurser kan du studera dans, konst eller musik. Utbildningarna passar dels den som vill fördjupa sig för sin egen skull, kanske för att se hur det är att arbeta med ett estetiskt ämne på heltid. De är också en vanlig väg för den som behöver förbereda sig inför högre estetiska utbildningar. Våra tidigare deltagare studerar på bland annat Balettakademin, Konstfack och olika musikhögskolor.


Kävesta folkhögskola ligger två mil söder om Örebro i en vacker och lugn miljö. Gamla fina röda trähus vittnar om att vi är en av landets äldsta folkhögskolor, grundad 1873. Nutiden representeras av bland annat ett särskilt anpassat musikhus som stod färdigt 2019.


Internatboendet är en av de saker som gör folkhögskolestudier speciella. Om du bor på skolans internat får du frukost, lunch och middag serverat, och kan helt och hållet kan fokusera på dina studier. Du får också lära känna likasinnade och skaffar vänner för livet.


Alla våra utbildningar ges på heltid och du har möjlighet att söka studiestöd från CSN. Läs gärna mer på respektive kanal och kontakta oss om du har några frågor.

Intresseområden: Bild och form, Dans, Design/konst, Keramik och glas, Konsthantverk, Metall och smide, Musik, Sång