Hoppa till huvudinnehåll
Studier

Praktisk information

Kongressen äger rum den 18 till 19 maj 2024. Här nedan kommer du hitta information om bland annat plats, logi och mötessytem.
 • Kongressen kommer att äga rum på Rönneberga konferens på Lidingö utanför Stockholm. Där kommer vi även att bo och äta alla måltider. På deras hemsida beskrivs anläggningen.

  På Lidingös vackraste udde ligger Rönneberga, bara 20 minuter från centrala Stockholm. Hit har människor kommit för att mötas ända sedan 1969, nu tar vi traditionen med oss in i samtiden och fortsätter att bjuda in till inspirerande möten med utsikt över Stockholms inlopp. Borta bra, på Rönneberga bäst!

  Rönneberga består av flera byggnader. Vi kommer främst att vara i huvudentrésbyggnaden. 

  På Rönneberga finns det tillgång till badhus, bastu och gym. Mer info finns på deras hemsida https://www.ronneberga.se/badhus/.

 • Under kongressen används mötessystemet Suffra, som hanterar bland annat yrkanden, röstningsförfaranden och talarlista. Inloggning sker med hjälp av Bank-ID och därför behöver personnummer anges vid anmälan. 

  Vi rekommenderar att använda en separat enhet/skärm för mötessystemet, såsom mobiltelefon.

  Här på Youtube hittar du kortare informationsfilmer om hur mötessystemet fungerar. 

 • Middag med anslutande dans äger rum på kvällen den 18 maj för kongressens ledamöter, förtroendevalda och inbjudna gäster.

  Klädkod: kavaj.

 • Registrering sker i anslutning till vår möteslokal i hotellets huvudentré. 

 • Kongressen äger rum den 18 till 19 maj på Rönneberga på Rönnebergavägen 1, 181 90 Lidingö.

  Inför kongressen har vi abonnerat buss till Rönneberga (hemresan från Rönneberga står inte vi för). Den avgår 08:00 från Cityterminalen. Om du vill åka med den abonnerade bussen så fyller du i det i anmälningsformuläret.

  Från Rönneberga tar du buss 204 mot Ropsten från hållplats Lovik. Vid Ropsten tar du tunnelbanan (röda linjen) till T-centralen.

  Du som deltagare på kongressen bokar själv resa från kongressen. Hör av dig till ert moderförbund för information om reseersättning.

 • Saco studentråd har reserverat hotellrum till samtliga kongressdeltagare mellan 18 och 19 maj. Grundregeln är att alla bor i dubbelrum. Vi har i rumsfördelningen gjort vårt bästa för tillgodose era önskemål om rumskamrat.

  Om ni önskar boka boende utöver dessa datum går det bra att boka via Rönnebergas hemsida eller vid valfritt annat hotell. För ersättning av boende utöver natten mellan 18 till 19 maj hänvisar vi till ditt moderförbund.

 • Varje studentsektion kan skicka ett ombud som deltar kostnadsfritt på kongressen. Utöver det ombudet så betalar studentsektionens moderförbund 2500 SEK per utsett ombud och närvarande ersättare för deltagandet på Saco studentråds kongress. Kostnaden faktureras till förbundet efter kongressen. Det är viktigt att ert förbund har fått information om detta.

  För ersättning av resa till och från kongressen, samt om boende behövs natten till/natten efter kongressen hänvisar vi till ditt moderförbund.

Publicerad: 2024-01-26

Senast uppdaterad: 2024-03-21