Kompetensutveckling för studievägledare

Vi anordnar Sacos kompetensutvecklingsprogram för studievägledare för att dela med oss av vår och förbundens kunskap om akademikeryrken. Kursen hålls på Sacos kansli i Gamla Stan i Stockholm. Nästa kursomgång (2019-2020) hålls den 27 september, 15 november, 31 januari och 24 april. Alltid fredagar.

Tidigare kursdeltagare får komma gratis

Är du deltagare från en SYV-kurs från ett tidigare år? Så får du delta utan kostnad vid enstaka kurstillfällen i mån av plats. Om du prenumererar på Sacos nyhetsbrev för SYV får du reda på kommande programpunkter.

Nyckelord:
Studieval

Kursdagarna pågår mellan 10.00 och 16.00. Vi börjar med en frivillig gemensam frukost från kl 9.00. Saco bjuder på mat och fika och du står själv för eventuella resekostnader.

Kursen ger en bred bild på de olika akademikeryrken som Sacos förbund organiserar, med bl.a. information om vägen till yrket, framtidsutsikter på arbetsmarknaden, lönesituation, etc.

Till höger hittar du presentationerna från tidigare kurstillfällen (eller längst ner om du använder mobilen).

Vilka kan delta?

Vi vänder vi oss i första hand till dig som är studievägledare och vägleder till eftergymnasial utbildning. Du kan jobba på gymnasiet, folkhögskola, vuxenutbildningen eller inom privat verksamhet. I mån av plats är också du som jobbar i grundskolan eller på unversitet och högskola hjärtligt välkommen. 

Ni som kan jobba på mässan ges förtur. Se nedan.

Kursen är kostnadsfri om du hjälper oss på Sacomässan

Förutom de fyra heldagarna ingår också fyra till fem timmars arbete i vägledningsmontern på Saco Studentmässa, något som tidigare deltagare har tyckt varit väldigt roligt och lärorikt. Ni som inte har möjlighet att jobba i Vägledningsmonter faktureras istället 2 000 kronor exkl. moms i kursavgift. Observera att du som ska jobba på mässan måste delta i utbildningstillfället för mässarbetet, 15 november.

Kan du inte binda upp dig för hela kursen?

Då kan du boka in dig på en kursdag i taget, i mån av plats. Ett kurstillfälle kostar 500 kronor, men är gratis för dig som jobbar i vägledningen. Anmäl intresse för det här alternativet  via mejl. Tidigare kursdeltagare får gärna komma på enstaka tillfällen i mån av plats utan kostnad.