Entreprenörskap, innovation och marknad, student

"Tänk på vad du verkligen är intresserad av, välj det inte för att det låter roligt eller intressant. Tänk på vad du skulle vilja jobba som efter högskolan/universitet. Då kan det bli lättare att välja utbildning. "

Senast uppdaterad: Tisdag 17 feb 2015

Hur tänkte du när du valde utbildning?

Jag tyckte att entreprenörskap lät spännande och kreativt, och en bra förutsättning för framtiden, då det kommer upp mer och mer.

Pluggar du i din hemort eller fick du flytta?

Jag pluggar fortfarande i min hemort, det som är bra med det är att jag känner till allt och har familjen närmare. Även så har jag de flesta kompisarna kvar. Det som kan vara lite negativt är att jag inte får se hur det är att studera på annan ort.

Kan du berätta lite om din utbildning?

Min utbildning är väldigt bred, den är rolig och en bra bas för dem som i framtiden tänkt sig starta eget eller liknande.

Är studierna svåra?

Svårighetsgraden på studierna varierar från termin till termin. Men vissa kurser är svåra.

Hur är studentlivet?

Studentlivet är bra, det finns många aktiviteter på högskolan för att göra studentlivet bättre.

Blev det som du hade tänkt?

Nej det blev det inte, detta går också i perioder pga olika föreläsare eller kursens innehåll. Jag trodde programmet som jag valde skulle vara mer intressant och kunskapsgivande, men detta har inte jag känt av så mycket.

Har du några goda råd till andra som ska välja utbildning?

Tänk på vad du verkligen är intresserad av, välj det inte för att det låter roligt eller intressant. Tänk på vad du skulle vilja jobba som efter högskolan/universitet. Då kan det bli lättare att välja utbildning.