Informationslogistik, student

"Informationslogistik ger dig goda kunskaper om förbättringsarbeten och nytänkande som saknas inom många företag i dagens läge. Jag tror definitivt att detta är framtidens tänk."

Hur tänkte du när du valde utbildning?

Jag var från början inne på att läsa en ren logistikutbildning, tills jag var inne på Halmstad högskolas hemsida och upptäckte utbildningen Informationslogistik av en ren slump. Då jag tyckte detta lät intressant och som en bra utbildning tvekade jag inte att söka in till utbildningen.

Pluggar du i din hemort eller fick du flytta?

Jag är från Halmstad som ligger ca 7 mil ifrån Ljungby. Det är lite väl lång att pendla så jag valde att flytta hit. Dock är jag ofta hemma i Halmstad på helgerna då det bara tar ca 50 minuter med bil vilket är väldigt smidigt. Fördelen med att bo här att man alltid har nära till skolan när man behöver läsa inför en tenta eller arbeta tillsammans med andra i grupp.

Kan du berätta lite om din utbildning?

I stora drag handlar Informationslogistik om att förädla och förenkla information. Man utför värdeskapande processer inom ett företag eller organisation. Vi läser även andra praktiska kurser som tex arbetspsykologi som ger en bra insyn om olika förhållanden mellan individer på en arbetsplats.

Är studierna svåra?

Jag skulle vilja säga att utbildningen är ganska svår till en början då man aldrig tänkt eller reflekterat över vad informationslogistik handlar om. Under utbildningens gång så börjar bitarna långsamt falla på plats och man ser allt i sin helhet. Det finns fortfarande en del saker som är oklara men det ska förhoppningsvis redas ut under praktiken under första terminen i 3an, då man får komma ut i arbetslivet och tillämpa de kunskaper som man har lärt sig.

Hur är studentlivet?

Studentlivet i Ljungby är okej, det skulle kunna vara betydligt mycket bättre. Jag har dock förståelse för att det inte händer så mycket här i Ljungby eftersom det är en så pass liten stad. Det finns mycket goda möjligheter för idrottsaktiviteter så som fotboll, ishockey, tennis och löpning vilket kan vara skönt efter en lång dag i skolan.

Blev det som du hade tänkt?

Det blev ungefär som jag hade tänkt. De förväntningarna jag hade på utbildningen i sig har stämt bra överens hittills.

Har du några goda råd till andra som ska välja utbildning?

Tveka inte, sök utbildningen nu! Den ger dig goda kunskaper om förbättringsarbeten och nytänkande som saknas inom många företag i dagens läge. Jag tror definitivt att detta är framtidens tänk.