Projektledare, en vanlig arbetsdag

Såhär kan en helt vanlig arbetsdag se ut för Johan Kaluza, som är projektledare för Studentstaden Karlstad

8.00-09.00: Försöker strukturera upp min dag genom kolla igenom och uppdaterar att-göra-listan som författades dagen innan samt skriva ner de idéer jag fått under min morgonpromenad. Jag går också igenom mail som jag fått dagen innan men inte hunnit besvara. Försöker också snabbt titta igenom VF och NWT (morgontidningar) innan det är dags för möte.

09.00-10.00: Jag har möte med några idrottsföreningen på campus för att diskutera hur vi ska diskutera framtida aktiviteter. Karlstad har tidigare arrangerat stora studentidrott-sarrangemang och vi skulle vilja göra detta igen. Idrott förenar över gränser så vi vill att många ska kunna delta.

10.00-11.30: Sammanfattar snabbt mina mötesanteckningar innan det är dags att ta tag i min att-göra-listan. Jag bokar in nya möten med studenter eller andra intressanta personer som kan bidra till utvecklingen av studentstaden. Inför avstämningen med mina projektägare måste jag också sammanställa en rapport vilket äntligen har tid för. Innan det börjar närma sig lunch förbereder jag det telefonmötet jag har direkt klockan 12.

11.30: Tecknar ner det jag måste göra under eftermiddagen och tar sedan lunch.

12.00- 13.00: Ringer upp en kollega i Göteborg som arbetar med liknande frågor. Vi talar om hur hon har löst saker som informationsspridning och att få med en bred studentgrupp. Studenterna är en stor och uppblandad grupp där det gäller att hitta någon aktivitet för alla.

13.00-14.15: Sammanfattar återigen mitt samtal och tänker på hur jag kan binda samman dagens två möten. Naturligtvis måste jag binda samman ännu fler aktiviteter men jag har redan intressanta skärningspunkter utifrån mina möten. Jag fortsätter eftermiddagen med att läsa en rapport om hur universitet samarbetar med skolor för att få barn och unga att söka sig vidare till universitetet.

14.15-14.30: Tar ett break och fikar med kollegorna.

14.30-16.10 Efter att rapporten är färdigläst är det återigen dags att ta tag i min egen rapportering. Jag tänker att detta inte direkt är den roligaste delen av mitt arbete men att jag måste sluta skjuta fram rapporteringen och istället bara ta tag i den.

16.10 Flexar ut lite tidigare från jobbet för att hinna iväg till träningen.