Projektledare, event

Johan leder projektet Studentstaden Karlstad som drivs av Karlstads kommun och Karlstads universitet.

Hur tänkte du när du valde utbildning?

Jag viste inte riktigt vad jag ville göra men jag har alltid varit bra på siffror även fast jag tycker de är tråkiga. Jag ville hellre arbeta med något kreativt och inte så statiskt. Ekonomiutbildningen är bred och det fanns många vägar att gå. Jag kombinerade det jag var bra på med något som inte behövde vara så reglerat.

Var studierna svåra?

Nej, det tycker jag inte. Fast vi var ett glatt studiegäng som ägnade veckorna åt studier och helgerna åt roligare aktiviteter. Pluggar man sina 40 timmar i veckan tror jag inte det är något problem.

Berätta kort om ditt jobb, vad gör du?

Jag leder projektet Studentstaden Karlstad som drivs av Karlstads kommun och Karlstads universitet. Vi tar fram en plan för det fortsatta arbetet för att Karlstad ska vara en bra studentstad. Tanken är också att universitetet ska få en än mer tydlig roll i staden.

Blev det som du hade tänkt från början?

Nej, det tror jag inte. Jag trodde dels att jag skulle arbeta i näringslivet och så trodde jag nog jag skulle starta på en revisionsbyrå eller liknande. Håll ögonen öppna och våga utmana dig själv så tror jag livet och jobbet blir lite roligare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobba är att jag kan vara kreativ på arbetstid. Även fast jag periodvis rapportera till mina projektägare så handlar mitt arbete om att utveckla nya aktiviteter men även det som finns. Jag har också kontakt med en massa spännande personer som driver intressanta projekt.

Finns det något med ditt yrke/jobb som du tycker är viktigt att vara medveten om innan man bestämmer sig för det?

Du kommer stöta på personer som inte är lika drivna och entusiastiska som du. Vissa förändringar är jobbiga men det är viktigt att kunna hantera detta motstånd. Speciellt Det är viktigt att man peppar varandra på jobbet.

Vilket råd skulle du ge till andra som ska välja utbildning?

Fundera på vad du är bra på och vilka egenskaper du skulle vilja utveckla. Har du gjort det tror jag du kommer kunna hitta en utbildning som passar dig. Utbildning handlar om att skaffa dig nya färdigheter.