Projektledare events, en vanlig arbetsdag

Såhär kan en helt vanlig arbetsdag se ut för Eva Cooper, som är projektledare

Publicerad: Onsdag 18 feb 2015

08.20: Kommer till jobbet. Har på resan till jobbet kommit på några idéer som jag mailar till några personer. Gör ett nyhetssvep, och ser om det har skrivits något om tankesmedjan jag arbetar på, eller om något annat spännande har hänt i världen.

9.00-10.00: Veckomöte med mina kollegor. Varje vecka har någon spaningsansvar, vilket innebär att man under fem-tio minuter gör en aktuell analys, eller startar en diskussion, kring ett ämne. Denna vecka är det jag som spanar, och jag berättar om den studieresa till Washington DC och New York jag anordnade för någon vecka sedan. Syftet var att lära sig mer om den amerikanska sjuk- och hälsovården, och jag tog med mig många intressanta lärdomar hem. Vi går också genom veckan som varit, med seminarium som arrangerats och hur dessa har fungerat, samt veckan som kommer. På ett år anordnar vi uppåt 100 arrangemang, av olika storlek, vilket förstås tar upp en hel del av vår tid.

10.00: Har fått in två nya rapportmanus som jag läser och feedbackar på. Bollar bra titlar på rapporterna med vårt förlag.

12.00- 13.30 Lunchmöte i PUB-huset med en riksdagsledamot för att diskutera aktuell politik.

13.30-15.00 Fortsätter med manusen. Har också fått tillbaka ett annat manus som varit hos korrekturläsaren. Detta manus är jag bara mellanhand för, det ska nu åter till författaren som går göra ändringarna som korrekturläsaren föreslår. För mig är det däremot dags att skriva förord till den här rapporten om skolan.

15.00-17.30 Förbereder mig inför att leda ett seminarium om några dagar. För att få inspiration surfar jag runt och läser en del bloggar och artiklar. Just detta seminarium handlar om mode och makt, en spännande kombination. Jag skissar på en inledning och frågor till panelen, som bland annat består av näringsminister Maud Olofsson (C)

17.30-22.00: Åker hem. Sätter mig efter middagen för att svara på mail en stund, och hamnar sedan oundvikligen i diskussioner på Facebook. Ser också att jag blivit omnämnd i en ledartext och skriver ett svar på detta på min blogg. När man arbetar med sitt stora intresse har arbetsdagen inte något riktigt slut – vilket också betyder att det roliga aldrig tar slut!