VD/Personalvetare

Reservofficer, personalvetare och VD. För Mikael blev inte arbetslivet som han hade tänkt sig. Trots det har han idag ett utmanande, fritt och stimulerande jobb som han trivs med.

Hur tänkte du när du valde utbildning?

Som reservofficer väcktes tidigt ett intresse för ledarskap och jag ville därför gå en universitetsutbildning som både innehöll beteendevetenskapliga ämnen och företagsekonomi. Tanken fanns hela tiden att arbeta som konsult inom management- och organisationsutveckling.

Var studierna svåra?

Inte svåra men utmanande, hann med en hel del extrajobb och hade samtidigt flera engagemang i linjeföreningen och studentkåren.

Berätta kort om ditt jobb, vad gör du?

Mitt jobb handlar framförallt om att sälja webblösningar till stora kunder men också att driva vårt företag framåt med lönsamhet samtidigt som vi expanderar kraftigt både i Sverige och internationellt.

Blev det som du hade tänkt från början?

Inte alls. Istället för managementkonsult hamnade jag på Corporate Finance avdelningen hos en fastighetsrådgivare och jobbade med analysmodeller för fastighets- och fastighetsbolagsvärdering. Där väcktes intresset för att arbeta med IT och systemutveckling. Saknar dessvärre helt talang som programmerare så ganska tidigt blev det mer projektledning och affärsutveckling.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Friheten och att få arbeta med kloka och driftiga personer både inom företaget och hos våra kunder både i Sverige och utomlands. 

Vad är viktigt att tänka på om man är intresserad av ditt yrke/jobb?

Att jobba på webbyrå kräver bredd i kompetens och mycket god samarbetsförmåga. 

Vilket råd skulle du ge till andra som ska välja utbildning?

Sök i första hand en gedigen utbildning som leder till jobb inom områden du kan tänka dig att arbeta och där det också finns en efterfrågan. Komplettera gärna med ämnen som sticker ut och gör dig unik. Glöm inte att ha kul och engagera dig under studietiden.