Tester

Tester är ett kul sätt att lära känna sig själv. Reflektera kring resultaten om än med en nya salt. Men de kan definitivt ge dig nya idéer om du inte vet vad du vill göra i framtiden.

Publicerad: Torsdag 6 apr 2017

Senast uppdaterad: Fredag 26 okt 2018

Sacos personlighetstester

Våra tester syftar till att ge dig inspiration i studievalet. Med ditt resultat får du också förslag på yrken som kan passa din personlighet. Läs om dem och bedöm själv vad som kan vara något för dig. Tänk på att testerna är mycket förenklade, så du får ta resultatet med en nypa salt.


Vad passar jag som? (tar ca 15 minuter)

Testet Vad passar jag som? som bygger på psykologen John Hollands personlighetstest ger dig förslag på yrken som kan passa din personlighet utifrån sex olika personlighetstyper. När du har gjort testet tipsar vi om yrken som skulle kunna passa dig.

Vad passar din färg som? (tar ca 15 minuter)

Testet Vad passar din färg som? bygger på en av världens mest använda metoder för att beskriva en persons beteendeprofil, DISC-profilen eller DISA-språket. Av pedagogiska skäl används färger som beskrivning, nämligen röd, gul, grön och blå.
Systemet är baserat på psykoanalytikern Carl G Jungs teori om det mänskliga beteendet. När du har gjort testet tipsar vi om yrken som skulle kunna passa dig.

 

Några fler tester du kan prova

Arbetsförmedlingen - tester och guider

Skolverket - Planeringsverktyget Välj & planera

Jobbsafri - personlighetstest med förslag på yrkesområden