Advokat

Som yrkesverksam jurist kan du ansöka om medlemskap i Sveriges advokatsamfund. Om du blir antagen får du kalla dig advokat.

Senast uppdaterad: Torsdag 1 sep 2022

Hur du blir advokat

Först och främst måste du ha examen från juristprogrammet. När du har jobbat några år kan du ansöka om medlemskap hos Advokatsamfundet. Medlemskapet kräver bland annat tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och titeln är en slags kvalitetsstämpel. Advokater som arbetar på advokatbyråer och juridiska byråer arbetar till exempel med att hjälpa privatpersoner, företag och organisationer med olika typer av juridiska frågor.

Läs om advokatyrket under Jurist.

 
Akavia är expert på juristers arbete och studier

Akavia är förbundet för dig som valt den akademiska vägen. Förbundet bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Förbundet är partipolitiskt obundet och det näst störst förbundet inom Saco. Akavia vill att varje medlem ska få full utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. En viktig utgångspunkt för det nya förbundet är att vara en pådrivande kraft i frågor som är viktiga för våra yrkesgrupper. Med stöd i kunskap om våra olika professioners villkor vill vi finna nya och innovativa sätt att vara ett attraktivt stöd i akademikernas arbetsliv.

Akavia

www.akavia.se
ANNONSER