Hoppa till huvudinnehåll

Akademikerveckan

Akademikerveckan genomförs två gånger per år under vecka 6 och vecka 38. Då kraftsamlar Sacoförbunden för att synas på arbetsplatserna och prata jobbfrågor och medlemskap.

Akademikerveckan genomförs två gånger om året, vecka 6 och vecka 38. Vi träffar medlemmar och rekryterar nya, vi bjuder in till webbinarium och syns digitalt – allt för att berätta att vi finns, vad vi gör och varför man ska vara medlem i ett Sacoförbund.

Akademikerveckan öppnar för samtal om vad Akademikerföreningen är och varför det är viktigt att vara medlem.

Syftet med veckan är att visa upp er lokala verksamhet, skapa ökad lojalitet och medlemsnöjdhet, samt rekrytera nya medlemmar. Du som förtroendevald bjuder in och arrangerar aktiviteten på arbetsplatsen – fysiskt eller digitalt. Bjud gärna in både befintliga och potentiella medlemmar, antingen genom att anordna ett lokalt event på arbetsplatsen eller bara sprida länken. Notera att vi inte bekostar lunch till deltagarna vid ett fysiskt event.

Sacoförbunden tar fram och sänder webbinariet. Till din hjälp finns inbjudningsmaterial till höger på denna sida.

Anordna gärna fler egna digitala aktiviteter under veckan för att sprida kunskap om er förening och fackligt medlemskap.

Tips inför Akademikerveckan

  • Använd dig av Akademikerveckans kampanjmaterial.
  • Prata med arbetsgivaren. Informera om att ni kommer ha olika aktiviteter under veckan.
  • Bjud in och prata med dina arbetskamrater, ställ frågan: Är du medlem? Vill du se webbinariet på fredag?

Gör så här för att bjuda in till webbinariet

  • Dela/skicka ut flyers med inbjudan. Det är också ett bra tillfälle att presentera er själva som förtroendevalda på arbetsplatsen. Bra platser att dela ut flygblad är till exempel vid entrén när de flesta kommer till jobbet eller i anslutning till lunchrestaurang, lunchrum etc. där många passerar under lunchrusningen. 
  • Mejla ut inbjudan till potentiella och befintliga medlemmar. Detta är en bra påminnelse efter att ha delat ut flygblad.
  • Publicera inbjudan på intranät/TV-skärmar eller sätt upp flygblad på anslagstavlor.

Testa tekniken

Webbinariet sänds direkt i webbläsaren så ni behöver inte ladda ner något program för att se det.

Det vanligaste problemet är att man har en för dålig Wi-fi-uppkoppling och därför funkar inte tekniken eller sändningen. Testa gärna några dagar innan hur uppkopplingen fungerar med ett youtubeklipp, till exempel detta.

Publicerad: 2019-05-20

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Dela sidan