Hoppa till huvudinnehåll
Studier

Klimatframgång för studenterna på Sacos kongress

Saco Klimat, ett samverkansråd med särskilt fokus på miljömässig hållbarhet, ska bli verklighet. Det beslutade Sacos kongress idag. Beslutet är ett resultat av en motion från Saco studentråd, Sacos fristående organisation för Sacofederationens studentmedlemmar.

– Det här är en stor framgång för Sacofederationens framtida klimatarbete. Det visar att Saco:s förbund ser en rättvis klimatomställning som en facklig fråga, säger Albert Ohlin, ordförande för Saco studentråd. 

Kongressen har gett Sacostyrelsen i uppdrag att inrätta samverkansrådet Saco Klimat. Samverkansrådet är tänkt att bestå av Saco studentråd och Saco:s medlemsförbund och drivas med utgång i förbundens specifika professionskunskap. Resultaten av arbetet är tänkt att bilda underlag för ett aktivt påverkansarbete och kunskapsspridning inom federationen. 

– Klimatfrågan är viktig för studenter och det finns en vilja att facken ska ta ett ökat ansvar i frågor som rör miljömässig hållbarhet. Det här skickar en stark signal om att Saco tar klimathotet på allvar och vill vara med och bidra till en schysst klimatomställning. Det ska bli spännande att vara en aktiv del av arbetet och följa resultaten av Saco Klimat, säger Albert Ohlin, ordförande för Saco studentråd.

Publicerad: 2021-11-11

Senast uppdaterad: 2021-11-11

Dela sidan