För besökare

Välkommen till Saco Studentmässor och Sacomässan.se, Sveriges största forum på studievalet efter gymnasiet! Vi har både mässor på plats i Stockholm och Malmö samt digitala event i Sacomässan.se MED 175 UTSTÄLLARE - 70 INOM UTLAND! Nästa digitala event är 4 april 14.00 - 19.00. Det är gratis att besöka eventet!

Vad är Saco Studentmässa?

Saco Studentmässa är en inspirations- och faktakälla för alla som ska välja eftergymnasial utbildning. Vi har både fysiska och digitala event. 

Kommande event läsåret 2023/24

  • Sacos digitala studievals- & utlandsevent 4 april, 14-19
  • Saco Studentmässa i Stockholm 29-30/11, 9-16 
  • Saco Studentmässa i Malmö 6/12, 9-16

Allt samlas i vår digitala mässportal Sacomässan.se som är tillgänglig dygnet runt, när det passar dig. Du som har konto besöker eventet gratis, vi mejlar och påminner när det närmar sig. Skapa gratis konto här

Vad finns på Saco Studentmässor och Sacomässan.se?

175 utställare, varav 70 inom utland!

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.
 

Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Förinspelade webbinarier (110 st) och seminarier på plats

15 minuter långa webbinarier och seminarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med som är tillgängliga 24:7, så du kan söka upp dem när det passar dig. 

Liveprogram

Under de digitala live-eventen finns ett liveprogram om olika ämnen hos våra utställare. Du kan också chatta eller videoprata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.
Under de fysiska eventen kan du gå på inspirerande seminarier på plats.


Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsor och Sacomässan.se?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.