För besökare

Nu kan du besöka Saco Studentmässa oavsett var du bor. Mässan pågår 24-27 november.

Saco Studentmässa är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet.

Vad är digitala Saco Studentmässa?

En webblösning, som du allra bäst besöker med datorn eller surplatta. Mobil går också, men ger inte samma upplevelse. Efter mässan finns allt kvar, fram till 15 april förutom förstås livebitarna. Så skulle du ha missat något kan du kolla upp det senare. Du behöver ha en hyfsad uppkoppling eftersom där kommer att finnas film, livesändningar och videosamtal. 

Lobbyn

När du loggar in kommer du till lobbyn där det finns guidning av hur du använder mässan bäst, studievägledning, Sacos experter på högskoleyrken, inspirationsaktiviteter och länk till utställare och webbinarier.

Utställarnas montrar

I de digitala montrarna finns film, livesändningar från t.ex. från högskolors campus med studentintervjuer, möjlighet till videosamtal och chatt med studenter och utställarpersonal, skriftlig info och länkar till exempelvis alla deras utbildningar.
 

Webbinarier

15 minuter långa webbinarier om allt från yrken till svenska och utländska utbildningar. Under schemalagd tid kan du ställa frågor i chatten.

Planeringsvertyg

Det är viktigt att göra en plan för mässbesöket för att få ut mesta möjliga. Det kommer att finnas smidiga verktyg för detta från början av november.
 

Vilka får besöka Saco Studentmässsa?

Saco Studentmässa är öppen för alla som vill komma och nu kan du besöka mässan oavsett var du bor! Biljetterna bokas online. Många gymnasieskolor samordnar bokningen för sina elever för att stötta studievalet efter gymnasiet. Men även du som inte går i skolan är välkommen. För dig som är förälder är ett besök ett utmärkt sätt att stötta ditt barn.
 

Vilka ställer ut på Saco Studentmässa?

Universitet och högskolor, folkhögskolor, yrkeshögskolor och privata utbildningar, internationella utbildningar samt förmedlare av utländsk utbildning. Dessutom framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco med förbunden, som är experter på jobben du funderar på att utbilda dig till. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Massor av miniwebbinarier

Tillsammans med våra utställare anordnar vi webbinarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. 

Fråga Saco och förbunden
om akademikerjobb och lön

Saco och Sacos 21 fackförbund är experter på högskoleyrken och finns till hands för att svara på dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring akademikeryrken redan nu på yrkesexpert.saco.se.