För besökare

Nytt läsår, nya tider! Hoppas vi. I år planerar vi för fysiska studentmässor igen! Inte inte bara det. Vi erbjuder ett program fyllt med inspiration och fakta i stort sett varje vecka från september till april.

Vad är Saco Studentmässa?

Saco Studentmässa är en inspirations- och faktakälla för alla som ska välja eftergymnasial utbildning. Under pandemin har vi digitaliserat ordentligt och fortsätter nu med en kombination av fysiska och digitala mässor och event. Vi erbjuder ett program som sträcker sig från september till april, med i stort sett veckavisa halvtimmeslånga digitala event förutom våra mässor där man möter våra utställare oneline eller irl utöver mässorna. 

Saco Studentmässa på plats irl

 • Stockholm 1-2 december
 • Malmö 7 december

Online

 • Sacos digitala Studentmässa 24 januari 2023
 • Sacos digitala utlandsmässa 14 mars 2023
 • Sacos Studievalsmässa 4 april 2023
 • Korta digitala inpirations-/faktawebbinarier på 30 minuter med möjlighet att ställa frågor under större delen av läsåret 2022/23. Förutsätter att du har konto i Sacomässan.se, vår digitala mässplattform. Det kostar inget - skapa konto här

  Ladda ner programmet här

Saco Studentmässa online – Sacomässan.se

Sacomässan.se är en digital utställning för dig som ska välja eftergymnasial utbildning. Du besöker den bäst med datorn. På våra live events - Saco Studentmässa, Sacos Utlandsevent och Sacos Studievalsmässa kan du delta i olika liveaktiviteter och chatta/prata med våra utställare och studievägledare. Sacomässan.se är öppen 24:7 och du kan när som helst se förinspelade webbinarier, ta del av utställarnas information och jobba med din planering på Min sida, där du också kan samverka med din SYV, mentor eller någon annan som stöttar dig

Under våren kan du fråga SYV i vår studievägledning! Har du inget konto? Skapa ett här, det kostar inget!

Vad finns på mässan?

Utställare

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.

På den digitala Sacomässan.se finns (utställarlistan för de fysiska mässorna kommer i början av november, men det är i stort sett desamma)
 • 35 universitet/högskolor
 • 23 YH/folkhögskolor
 • 37 representanter för utlandsstudier
 • 20 representanter inom jobb & karriärinspiration
 • Och så förstås Sacos yrkesexperter och studierelaterade myndigheter!

Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Webbinarier

15 minuter långa webbinarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med som är tillgängliga 24:7, så du kan söka upp dem när det passar dig. Under eventen kan du ställa frågor i chatten till föredragarna på sidan där webbinariern spelas upp.

Live-webbinarier och livestream

Under live-eventen finns ett liveprogram om olika ämnen hos våra utställare. Du kan också chatta eller videoprata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.


Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsa?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.