För besökare

15-16 mars är du välkommen på digital studievalsmässa och få svaren du behöver inför din ansökan inför hösten utbildningar. I höst kan vi förhopppningsvis ses fysiskt igen.

Saco Studentmässa online – Sacomässan.se

Sacomässan.se är en digital utställning för dig som ska välja eftergymnasial utbildning. Du besöker den bäst med datorn. På våra live events - Saco Studentmässa och Saco Studievalsmässa kan du delta i olika liveaktiviteter och chatta/prata med våra utställare och studievägledare. Sacomässan.se är öppen 24:7 och du kan när som helst se förinspelade webbinarier, ta del av utställarnas information och jobba med din planering.

Under våren kan du fråga SYV i vår studievägledning!

Saco Studentmässa 2022

15–16 mars
Sacos studievalsmässa – fokus på ansökan och antagning. Digital.


Vad finns på Sacomässan/Saco Studentmässa? 

I mars är mässan fortfarande digital, i höst hoppas vi kunna erbjuda både fysiska och digitala mässor.

Utställare

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.

Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos 21 fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Webbinarier

15 minuter långa webbinarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med. Under eventen kan du ställa frågor till föredragarna.

Live-webbinarier och livestream

Under live-eventen finns live-webbinarier, livestream och gruppsamtal om olika ämnen hos våra utställare. Du kan också chatta eller videoprata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.


Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsa?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.