För besökare

Välkommen till Saco Studentmässor och Sacomässan.se, Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet! Vi har både mässor på plats i Stockholm och Malmö och digitala event i Sacomässan.se.

Vad är Saco Studentmässa?

Saco Studentmässa är en inspirations- och faktakälla för alla som ska välja eftergymnasial utbildning. Vi har både fysiska och digitala event. Det är gratis att besöka våra event om du har konto i i vår digitala mässportal Sacomässan.se.
Sacomässan.se öppnar åter 1 november, i god tid för att du ska kunna planera ditt mässbesök i Stockholm eller Malmö.

Kommande event läsåret 2023/24

  • Saco Studentmässa i Stockholm
    Kistamässan 29-30/11, 9.00-16.30
  • Saco Studentmässa i Malmö
    Malmömässan, 6/12, 9.00-16.30
  • Digital studentmässa 7 februari 2024 9.00-16.30
  • Digitalt studievals- och utlandsevent 10 april 2024 14-19

Allt samlas i vår digitala mässguide Sacomässan.se. Du som har konto där  besöker eventet gratis. 

Du kan registrera dig här, så får du gratis entré.

Vad finns på Saco Studentmässor och Sacomässan.se?

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.
 

Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Förinspelade webbinarier och seminarier på plats

15 minuter långa förinspelade webbinarier och seminarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med inför mässbesöket på plats så du kan sätta dig in i vilka du vill söka upp när när du är där.

Liveprogram och seminarier på plats

Under de digitala live-eventen finns ett liveprogram om olika ämnen. Du kan också chatta eller videoprata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.
Under de fysiska eventen kan du gå på inspirerande seminarier på plats.


Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsor och Sacomässan.se?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.