Saco Studentmässa i Stockholm

Stockholmsmässan i Älvsjö, 28 - 30 november

Saco Studentmässa i Stockholm är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet. På Sacomässan, som den också kallas, får du allt du behöver för ett genomtänkt och medvetet studieval. Det gäller såväl högskola som yrkeshögskola och folkhögskola eller utlandsstudier. På Sacomässan kan du hitta ditt framtida yrke och få ett tydligt mål med dina studier. Saco Studentmässa är öppen för alla som vill komma. Titta på filmklippet så ser du vad det handlar om.

 

Vilka får besöka Saco Studentmässsa i Stockholm?

Mässan är öppen för alla men i första hand besöks den av gymnasieelever i åk 3 och de som ganska nyligen tog studenten. Samtliga gymnasieskolor i Sverige, vuxengymnasier och folkhögskolor bjuds in via skolornas studie- och yrkesvägledare som samordnar mässbesöket i sina skolor. Prata med din skolas SYV om du är osäker på om ni ska besöka Sacomässan.

 

Vilka ställer ut på Sacomässan?

På Saco Studentmässa i Stockholm finns utställare från universitet och högskolor, andra eftergymnasiala utbildningar (folkhögskolor, yrkesutbildningar och privata utbildningar), internationella utbildningar och agenter för utländsk utbildning, framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco och förbunden. De är på plats bara för din skull och för att svara på dina frågor. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Mer än 100 miniseminarier

Tillsammans med våra utställare anordnar vi miniseminarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. På Saco Studentmässors Youtubekanal kan du titta på filmade seminarier från mässan 2015 och 2016.

Fråga Saco och förbunden om akademikerjobb och lön

Tack vare Sacos och förbundens unika kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad kan vi besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi vill dela med oss av vår kompetens till dig så att du kan göra ett medvetet och genomtänkt studieval. Saco och förbunden finns på studentmässan för att svara på dina frågor och berätta mer om vad vi gör. Vi fortsätter svara på dina frågor även efter Sacomässan. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring akademikeryrken.

Inspireras av tidigare besökare

För att få ut det mesta möjliga av utbudet på studentmässan är det viktigt att komma dit väl förberedd. 

 saco.se/studieval kan du testa vad du passar som, göra olika quiz och vinna biobiljetter, ställa frågor till Saco och studievägledare, läsa om olika högskoleyrken och få veta mer om jobbchanserna i framtiden. Här finns mycket matnyttig information, fakta och råd inför studievalet, oavsett om du ska besöka Sacomässan eller inte. 

Här hittar du Facebook-evenemanget för mässan i Stockholm

Gå med