Saco Studentmässa i Stockholm

Stockholmsmässan 25-27 november 2020. Onsdag/torsdag 10-16 | fredag 9-15

Saco Studentmässa i Stockholm är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet. Här får du allt du behöver för ett smart studieval. Det gäller såväl högskola som yrkeshögskola och folkhögskola eller utlandsstudier. På Saco Studentmässa kan du hitta ditt framtida yrke och få ett tydligt mål med dina studier. Titta på filmklippet ovan så ser du vad det handlar om.
Alla är välkomna!


Vilka besöker Saco Studentmässsa?

Mässan är öppen för alla men i första hand besöks den av gymnasieelever i åk 3 och de som ganska nyligen tog studenten. Samtliga gymnasieskolor i Sverige, vuxengymnasier och folkhögskolor bjuds in via skolornas studie- och yrkesvägledare som samordnar mässbesöket i sina skolor. Prata med din skolas SYV om du är osäker på om ni ska besöka Sacomässan.


Vilka ställer ut på Sacomässan?

På Saco Studentmässa i Stockholm finns utställare från universitet och högskolor, andra eftergymnasiala utbildningar (folkhögskolor, yrkesutbildningar och privata utbildningar), internationella utbildningar och agenter för utländsk utbildning, framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco med våra fackförbund. De är på plats bara för din skull och för att svara på dina frågor. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Mer än 100 miniseminarier

Våra miniseminarier är en jättebra inspiration och handlar om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. På Sacos Youtubekanal Plugga vidare kan du titta på filmade seminarier från tidigare mässor och få båda inspiration, tips och fakta för studievalet.

Fråga Saco och förbunden om akademikerjobb och lön

Tack vare Sacos och våra förbunds unika kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad kan vi besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi vill dela med oss av vår kompetens till dig så att du kan göra ett medvetet och genomtänkt studieval. Saco och förbunden finns på studentmässan för att svara på dina frågor och berätta mer om vad vi gör. Vi fortsätter svara på dina frågor även efter Sacomässan. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring akademikeryrken på yrkesexpert.saco.se.

Inspiration & information

För att få ut det mesta möjliga av utbudet på studentmässan är det viktigt att komma dit väl förberedd. På saco.se/studieval kan du testa vad du passar som, läsa om olika högskoleyrken och få veta mer om jobbchanserna i framtiden. Här finns mycket matnyttig information, fakta och råd inför studievalet, oavsett om du ska besöka Sacomässan eller inte. Du kan även använda vårt planeringsverktyg för att förbereda ditt mässbesök.

Inför besöket på Saco Studentmässa

Det är viktigt att förbereda sig inför besöket på studentmässan för att få ut det mesta möjliga av utbudet. I det här filmklippet berättar några besökare från tidigare år om sina upplevelser från studentmässan och hur de förberedde sig. Förbered mässbesöket på vår planeringssajt FÖRE - UNDER - EFTER.