Varukorg: 0 Varor. Beställ här

Nyckelviksskolan

Besök oss i monter

Drömmer du om att i framtiden ha ett kreativt yrke och utveckla din förmåga att skapa? Nyckelviksskolan är ett växthus, plantskola, en ”takeoff” för framtidens formgivare, designers, arkitekter och konstnärer. Så har det varit i mer än 60 år.

Här utvecklar du ditt hantverkskunnande och din formkänsla tillsammans med din designprocess och ditt konstnärliga uttryck. Utbildningen ger dig modet att följa den egna idén och förmågan uttrycka dig självständigt. På Nyckelviksskolan sker utbildningen genom det praktiska arbetet med olika material och tekniker. Kunskapen förstärks genom reflektion, teori och samtal.

Din klass med femton andra studerande blir dem du delar vardagen med, såväl i flow som i motstånd. Dina olika lärare delar med sig av sin gedigna kunskap inom många olika yrken och branscher. Undersökandet och experimenterandet står i fokus i våra ateljéer och verkstäder där 192 studerande målar, trycker, gjuter, väver, skriver, bygger, limmar, illustrerar, printar och mycket annat varje dag i veckan. Här jobbas det hårt – det syns, det doftar och hörs!

Nyckelviksskolan ligger på Lidingö. Det är en rikstäckande skola med studerande från hela landet och även utomlands.