Den digitala mässan

På digitala Saco Studentmässa når du utbildningsintresserade i hela landet. Från södra till norra Sverige. Utan att resa.

Saco Studentmässor 2021/22

1-3 december går Saco Studentmässa digitalt, då med fokus på inspiration och att hitta sina framtida möjligheter. 15-16 mars har vi Sacos digitala  studievalsmässa med fokus på att bli klar för ansökan. Båda eventen ingår i bokningen.

Årets mässa har många nyheter, både avseende funktion och design. Nyheterna bstår av funktioner för ökad interaktion och liveaktiviteter. 

I år har vi bett skolorna planera in både höst- och vårevent redan nu och de kommer att ske på skoltid. Vi utvecklar ett vertyg för samarbete mellan SYV och elev genom hela studievalsprocessen.

På 2020 års mässa hade vi nästan knappt 30 000 aktiva besökare.  Se besökarutvärderingen här.

 

Vad finns på mässan?

Mässan består av montrar, med ett väl strukturerat innehåll och olika kontaktmöjligheter, livestreamade webbinarier, förinspelade webbinarier, clubrooms/samtalsgrupper, personlig planering för hela studievalsprocessen och studievägledning under eventen.

Årets Sacomässa kommer att ha en virtuell entré och lobby, samt ev. även monter samtidigt som vi behåller och utveckla 2D versionen så att besökaren kan skifta mellan de 2D och 3D-vy. Jag tycker personligen att 3D är mer inspirerande och inbjudande, men inte lika tydlig och lättnavigerad. Därför tycker vi att båda behövs.

De digitala montrarna 

Basmonter

Basmontern utgör grunden för alla mässmontrar.

Basmontern innehåller:

  • Basinformation med text, banner och länkar 
  • En kort introduktionsfilm på omkring 1-3 minuter 
  • Kombinerad chatt/videosamtal, en representant ingår.
  • Nedladdat material, t.ex. pdf-kataloger och broschyrer.
  • Sökbarhet utifrån intressenutbildningsområde, geografi,  kategori och alfabetisk ordning. Möjlighet att som tidigare år importera utbildningar från EMIL/SUSANavet.
  • Intresseanmälan med besökarnas kontaktupgifter
  • Möjlighet att lägga upp utbildningar, taggade och med länk till utbildningssida hos er.
  • Vanliga frågor och svar.
  • Möjlighet att koppla sig till relaterade utställare (samarbetspartners som också medverkar).

Tillval

Fördjupningar (tidigare kanaler)

Dessa gör montern ”större”. En fördjupning representerar ett specifikt ämnesområde, utbildningsområde eller utbildning som ska kommuniceras. Dessa innehåller samma funktioner som basmontern om det specifika ämnesområdet och visar huvudmontern som sökträff vid intressesökning. De listas inte i utställarlistan för att undvika alltför långa träfflistor. 

Webbinarier 

Bokas separat och ingår inte i montern.

Förinspelade

Högst 15 minuter långa. Webbinariet ligger ute under och efter mässan och under bemannad mässa kan besökarena ställa frågor i chatten. Eftersom de inte är schemalagda kan de ses närhelst man önskar. Dessa är inte schemalagda.

Livestreamade schemalagda

Livestreamat från er YouTubekanal, högst 15 minuter långa. Schemaläggs av er själva enligt förutbestämda tidsslottar som går med 20-minutersintervallen, på förmiddagen 09:10, 09:30, etc och på eftermiddagen 12:10, 12:30, etc. Listas i liveprogrammet och under fliken webbinarier i er monter.

Live-webbinarier

Föreläsning, intervjuer eller liknande i videomötesform. Högst 15 minuter långa. Schemaläggs av er själva enligt förutbestämda tidsslottar som går med 20-minutersintervallen, på förmiddagen 09:10, 09:30, etc och på eftermiddagen 12:10, 12:30, etc. Listas i liveprogrammet och under fliken webbinarier i er monter.

Gruppsamtal

Samma tekniska lösning som live-webbinarierna, alltså videomöte. Max 20 deltagare och läggs upp som en frågestund snarare än en föreläsning. Inled med en kort presentation. Schemaläggs av er själva enligt förutbestämda tidsslottar som går med 20-minutersintervallen, på förmiddagen 09:10, 09:30, etc och på eftermiddagen 12:10, 12:30, etc. Listas i liveprogrammet och i modulen Gruppsamtal.

Mera tillval

Annonsering, mötesbokning, egen profilfärg, mm.
Läs mer under priser & bokning