Matematikerprogrammet, student

1. Hur tänkte du när du valde utbildning?

Jag har alltid brunnit för detta ämne. Det är så grundläggande och abstrakt - ger en bra förståelse för varför saker är som de är och hur de fungerar.

2. Pluggar du i din hemort eller fick du flytta?

Jag har pluggat ett år på hemorten (distans) vilket för mig fungerade bra men man lär ju inte känna någon. Jag har nu flyttat och börjar mitt andra år, och det blir ju mycket mer av ett studentliv, även om det är dyrare.

3. Kan du berätta lite om din utbildning?

Folk tror ofta att det jag gör är tråkigt eftersom matte i grundskolan/gymnasiet mest är tråkig. Men det är ju grunderna, ungefär som grammatik för en poet. Det är när man använder språket som det börjar hända spännande saker. På högskolan går vi mycket mer på djupet, och satsar på att verkligen använda kunskaperna på olika projekt - vattendammar, vindkraftverk, väderförutsägelser etc.

4. Är studierna svåra?

Högst subjektivt. Det är ett stort hopp från gymnasiet, både vad det gäller intensitet och mängd, men självklart inte omänskligt svårt. Gör man det man ska i tid så är det inga problem.

5. Hur är studentlivet?

Det händer mycket. Mycket. Fester, klubbar, aktiviteter, nationer... det finns så många i ens egen ålder och med samma intressen vilket gör det lätt att knyta kontakter!

6. Blev det som du hade tänkt?

Ärligt talat vet jag inte vad jag hade tänkt mig. Själva studierna är nog som jag tänkt mig, om inte roligare, men jag blev kanske något överrumplad av studentlivet.

7. Har du några goda råd till andra som ska välja utbildning?

Se till att välja det du verkligen vill! Välj efter intresse och inget annat, annars håller det inte i längden.