Personalvetare, HR-generalist

Åsa jobbar som HR Generalist på ett medelstort bolag med fokus på chefsstöd, rekrytering, introduktion, medarbetarhälsa, rehabilitering, individärenden och arbetsrätt.

Hur tänkte du när du valde utbildning?

Min syster tipsade mig om PAO-programmet och när jag läste igenom ämnena som ingick så kändes det rätt.

Var studierna svåra?

I början var det svårt att ställa om från arbetslivet (jag var 25 år när jag började plugga) och behandlas som en elev igen. Dessutom tog det tid att vänja mig vid det akademiska sättet att formulera mig skriftligt i en hemtenta och hur noga det var med hur t.ex. källhänvisning skulle gå till. Men utöver det så trivdes jag bra och många kurser var intressanta. När vi läste kalkylering under Företagsekonomi 1 så fick jag hjälp av klasskompisar som läst mer matte än jag och dessutom hade gymnasiet mer färskt i minnet. Klasskompisarna var verkligen en stor del av universitetslivet, vi hade många intressanta diskussioner och infallsvinkeln skiljde sig mycket från vad jag stött på i tidigare sammanhang. Dessutom är det under studierna du enklast bygger ett nätverk.

Berätta kort om ditt jobb, vad gör du?

Som HR Generalist på ett medelstort bolag så varierar arbetsuppgifterna med ”HR-året” och behovet hos cheferna i organisationen. Men det är i huvudsak fokus på chefsstöd, rekrytering, introduktion, medarbetarhälsa, rehabilitering, individärenden och arbetsrätt. Jag uppdaterar även HR-processer (hur vi rekryterar, hur vi introducerar osv) och material som våra chefer kan använda.

Blev det som du hade tänkt?

Nej, jag började studera med en vision att få personalansvar i framtiden. Men jag insåg snabbt att jag trivs bra i en bred rådgivande/stöttande specialistroll utan att själv ha personalansvaret.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mitt jobb är väldigt roligt och varierande! Men det är också viktigt. På HR hjälper vi till att sätta upp ramarna för hur vi ska hantera vår personal så att vi följer kollektivavtal och lagar, men också så att medarbetare och chefer mår bra och vi blir en effektiv organisation som når våra mål. Det roligaste i jobbet är att arbeta ihop med en duktig ledare i organisationen och märka hur samarbetet skapar förbättringar i organisationen, samtidigt som jag och chefen utvecklas i kunskap och våra roller.

Finns det något med ditt yrke/jobb som du tycker är viktigt att vara medveten om innan man bestämmer sig för det?

Ja, på HR representerar vi arbetsgivaren i första hand, dvs ledningsgruppen och cheferna. Ibland måste en stå bakom beslut en inte brinner för helhjärtat eller vara med och driva en omorganisation som leder till att medarbetare inte får arbeta kvar. Det jag försöker säga är att det ibland kan komma svåra beslut och även svåra samtal med upprörda medarbetare. Det är en liten del i jobbet som helhet, men den dyker upp då och då och är bra att känna till. En bör även ha integritet och skilja på vad en pratar om vid kaffemaskinen och vad en behåller för sig själv.

Vilket råd skulle du ge till andra som ska välja utbildning?

Fundera på vad du tycker är roligt och titta även på vilka yrken som är tillgängliga efter studierna. Sök sen på jobbsiter och se hur stor efterfrågan ser ut att vara. Har du någon i ditt nätverk (t.ex. familjens eller vänners bekanta) som jobbar inom detta? Var i så fall inte blyg, utan ring och fråga om du får bjuda på en lunch och ställa lite frågor om vad arbetet innebär. Ofta blir den tillfrågade glad över frågan och tar sig tid att ge några goda råd. Du kommer att få med dig en bättre bild av vad yrket innebär i praktiken.