Recruitment Specialist på Swedbank, en vanlig arbetsdag

Såhär kan en helt vanlig arbetsdag se ut för Emma Larsson, som är Recruitment Specialist

Senast uppdaterad: Onsdag 18 feb 2015

7.00: Sätter på jobbmobilen. Läser och besvarar de mejl som jag har fått sedan kvällen före. Tittar igenom min kalender och förbereder mig inför min dag. Ser på Nyheterna för att ta del av eventuella finansnyheter.

8.30: Kommer till jobbet. Småprat med kollegorna. Förbereder mig inför förmiddagens intervjuer.

09.00-12.00: Har tre intervjuer. Två är intervjuer för en tjänst som analytiker. Den tredje intervjun är en återkoppling på ett personlighetstest.

12.00: Lunch med en ny kollega som ska närvara vid nästa intervju. Vi går igenom kandidatens CV och jag berättar hur jag kommer genomföra intervjun.

13.00: Intervju till en chefstjänst. Efteråt går jag och kollegan igenom intervjun och samlar våra tankar.

14.30: Har en ledig stund framför datorn. Besvarar mejl. Ringer några samtal. Stämmer av med en chef hur dennes intervjuer har gått. Coachar en potentiell kandidat i en tjänst som denne är intresserad av. Läser igenom några ansökningar som har kommit in till en tjänst som annonseras på www.swedbank.se och jag gör en första ranking. Fikar framför datorn.

16.00: Har dagens sista intervju till en tjänst som projektledare.

17.00: Åter framför datorn. Besvarar och skickar några mejl. Samlar tankarna efter dagens intervjuer utifrån vilka cheferna ska få återkoppling under morgondagen.