Jobba på Saco

Saco söker två dataskyddsombud.

Dataskyddsombud

Vill du vara med och starta upp en ny funktion i en stor idéburen organisation? I rollen som dataskyddsombud hos Saco får du en fantastisk chans att påverka upplägg och struktur tillsammans med din kollega. Om du har en relevant universitets-/ eller högskoleutbildning, ett genuint intresse för dataskydd och besitter en strategisk talang är du kanske den vi söker!

Om tjänsten

Du kommer tillsammans med din kollega ha främsta ansvaret för att stötta Sacofederationen i frågor rörande personuppgifter och kontrollera att dessa behandlas på ett säkert och rättsligt sätt. Detta innebär också att ni kommer ha ett stort kontaktnät som ska upprätthållas och utvecklas. Då funktionen med dataskyddsombud inte finns i dagsläget får du möjligheten och blir en viktig del att vara med att bygga upp funktionen från start.

Arbetsuppgifter

Som dataskyddsombud på Saco kommer du att, övervaka efterlevnaden av GDPR-förordningen inom Sacofederationen. Där dataskyddsförordningen är en avgörande arbetsuppgift för dataskyddsombuden. Arbetet är strategiskt och kräver stor noggrannhet samt ett administrativt sinne. Du kommer till exempel att:

 • Utgöra en stöd- och kontrollfunktion inom Saco-federationen i dataskyddsfrågor och kontrollera att personuppgifter behandlas på ett korrekt, säkert och lagligt sätt
 • Skapa och bearbeta relationer med många funktioner i federationen
 • Informera och ge råd till ansvariga på respektive fackförbund om dataskyddsförordningen och avgränsande regler
 • Agera kontaktpunkt för tillsynsmyndigheten och för registrerade personer
 • Hålla dig uppdaterad i frågor rörande omvärldsbevakning, nätverkande samt kunskapsinhämtning om personuppgiftslagen

Tjänsten passar dig som vill komma in i en välrenommerad idéburen organisation där du sitter nära organisationens ledning och där du tillåts ta stort eget ansvar för ditt arbete. Funktionen med dataskyddsombud är ny och ska byggas upp från start vilket ger dig stora möjligheter att få påverka strukturen på dessa. Här erbjuds goda möjligheter för kompetensutveckling och att få influera Sacos arbete.

Vi söker dig som

 • Har en universitets-/högskoleexamen inom juridik, systemvetenskap eller motsvarande
 • Har ett genuint intresse för dataskydd och kan applicera aktuella regelverk på praktiska situationer
 • Har en strategisk talang och vana av att arbeta med uppföljning och styrning med en helhetssyn som främjar organisationen
 • Är kommunikativ med en pedagogisk förmåga att kunna uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift
 • Har en god förmåga att skapa och upprätthålla relationer
 • Delar de fackliga grundläggande värderingarna och har ett stort intresse för utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor liksom svensk politik.

Det är meriterande om du...

 • Har erfarenhet från en politiskt styrd organisation

Som person är du strukturerad och har ett administrativt sinne. Du är strategiskt lagd och ser möjligheter för att kunna påverka funktionens arbetssätt och struktur. Vidare har du en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt samtidigt som du innehar en hög integritet.

Ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sacos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Saco.

Läs mer om tjänsterna och ansök via Academic Work

 


 

 Saco - Sveriges akademikers centralorganisation - driver akademikers intressen. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. Saco består av 23 självständiga fackförbund med den gemensamma nämnaren att de organiserar yrkes- och examensgrupper, exempelvis ekonomer, jurister, arkitekter, läkare, lärare, naturvetare och bibliotekarier. Totalt är vi 680 000 akademiker. Saco arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden, yrkesutövning, socialförsäkringar och för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet.

Lediga tjänster hos Akademikernas a-kassa sommar 2018

Lediga tjänster