Jobba på Saco

Saco söker utredare med arbetsmarknadsinriktning.

Senast uppdaterad: Måndag 27 maj 2019

Att vara utredare på Saco innebär att vara expert och att delta i projekt och utredningar. I den här tjänsten söker vi dig som har goda kunskaper inom arbetsmarknadsområdet. Du ska arbeta med att ta fram korta rapporter och utredningar som ska användas i påverkansarbete.

Du är van att omvärldsbevaka samt att arbeta med att ta fram och analysera statistik. Du har en adekvat akademisk utbildning och besitter goda kunskaper om arbetsmarknadens funktionssätt. På så sätt bidrar du till att nå framgång i påverkansarbetet.

Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning, t.ex. inom statsvetenskap eller nationalekonomi.

För att lyckas i tjänsten krävs att du är driven och har ett analytiskt förhållningssätt. Vidare har du ett stort samhällsintresse och skapar lätt nätverk och samarbeten, såväl internt som externt. Du är en utmärkt skribent, med förmåga att strukturera och presentera ditt material så att det blir intressant och begripligt för skilda målgrupper. Att organisera, sätta upp tidsramar och följa upp är naturligt för dig. Som person är du strukturerad och målmedveten.

Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund utan till nyfikenhet, prestigelöshet, drivkraft och omdöme.

Är du en person med stort intresse för samhällsfrågor finns goda förutsättningar att få det tillgodosett på Sacokansliet. Du blir en del av den samhällspolitiska avdelningen. På Saco ser vi det som en självklarhet att erbjuda en mycket god och stimulerande arbetsmiljö.

Anställningen är tidsbegränsad på sex månader.

Skicka din ansökan senast den 20 juni till rekrytering@saco.se och ange referens utredare arb.

För frågor om tjänsten kontakta samhällspolitisk chef Lena Granqvist
08-613 48 00, lena.granqvist@saco.se, eller personalchef Jenny Måhlgren, 08-613 48 00, jenny.mahlgren@saco.se.

Facklig företrädare är Anna Odhner, anna.odhner@saco.se 


Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco har 22 medlemsförbund med totalt 700 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. Vi arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet.