Jobba på Saco

Saco söker medarbetare med ansvar för statistikproduktion.

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco har 23 medlemsförbund med närmare 700 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. Vi arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet.

Den roll som vi nu söker innebär ett arbete med federationsgemensam lönestatistik och i det arbetet vara ett stöd till Sacoförbunden och deras förhandlingsorganisationer. Du kommer även arbeta med frågor som rör statistikens kvalitet och de klassificeringssystem som används. Med din bakgrund kan du identifiera vilka frågor som är av strategisk karaktär när det gäller lönebildning, lönestatistik och löneprocesser.

För att lyckas i tjänsten krävs att du är driven, initiativrik och har ett analytiskt förhållningssätt. Vidare har du ett stort samhällsintresse och skapar lätt nätverk och samarbeten, såväl internt som externt. Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten.

Vi ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund utan till nyfikenhet, prestigelöshet, drivkraft och omdöme.

Du har akademisk utbildning inom relevant område (exempelvis statistik, nationalekonomi el. liknande) och minst fem års kvalificerad arbetslivserfarenhet. Du har bred erfarenhet av statistikverktyg (kunskap om SAS är meriterande).

På Saco ser vi det som en självklarhet att erbjuda en mycket god och stimulerande arbetsmiljö och är du en person med stort intresse för samhällsfrågor finns goda förutsättningar att få det tillgodosett på Sacokansliet. Du blir en del av den samhällspolitiska avdelningen. Vi sitter i trevliga lokaler i Gamla stan.

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast.

Skicka din ansökan senast den 20 juni till rekrytering@saco.se och ange referens statistik. Urvalsarbetet kommer att ske löpande.

För frågor om tjänsten kontakta samhällspolitisk chef Lena Granqvist
08-613 48 00, lena.granqvist@saco.se, eller personalchef Jenny Måhlgren, 08-613 48 18, jenny.mahlgren@saco.se.

Facklig företrädare är Anna Odhner, anna.odhner@saco.se


 

Är du intresserad av att jobba hos oss och vill skicka in en intresseanmälan eller förfrågan så kan du skicka ett mejl till rekrytering@saco.se.