Jobba på Saco

Nu söker vi på Saco en kommunikationschef.

Senast uppdaterad: Onsdag 14 nov 2018

Är du den som kommer att leda utvecklingen av kommunikationen på en av Sveriges största opinonsbildande organisationer?

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco har 23 medlemsförbund med nära 700 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. De arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet. På kontoret i Gamla stan arbetar 40 medarbetare.

Befattningen
Som kommunikationschef har du övergripande ansvar för Sacos externa och interna kommunikation. Du leder och utvecklar kommunikationsavdelningens tio medarbetare. Avdelningen är inne i ett spännande skede och du kommer att ansvara för ett förändringsarbete. Det innebär bland annat att driva ett pågående varumärkesarbete tillsammans med Sacoförbunden, utveckla internkommunikationen samt att stärka Sacos opinionsbildande roll. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till kanslichefen.

Kandidatprofil
För att trivas och lyckas i rollen är du en erfaren och duktig chef som drivs av att utveckla såväl verksamheten som medarbetarna. Du är modig och utvecklar effektiva metoder och processer för Sacos kommunikations- och opinionsbildande verksamhet.

Kunskaper och erfarenheter

  • Gedigen ledarerfarenhet
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • Gedigen erfarenhet av att leda kvalificerat kommunikations- och opinionsbildningsarbete, gärna i kunskapsintensiva organisationer
  • Erfarenhet av att driva varumärkesarbete
  • Goda kunskaper om samhällspolitik
  • God förståelse för och kan navigera på den politiska, offentliga och fackliga arenan
  • Mycket god förståelse för kommunikation i digitala kanaler
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Akademisk utbildning inom relevant område som tex kommunikation, statsvetenskap eller motsvarande

Det är meriterande om du har erfarenhet av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor och har arbetat i en medlemsburen eller politiskt styrd organisation.

Som person har du mycket god samarbetsförmåga och är bra på att skapa relationer. Du är driven, modig, nytänkande och prestigelös.

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Sista ansökningsdag är 8/10 2018. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen att söka redan idag!

Facklig kontaktperson är Anna Odhner, 08-6134844, anna.odhner@saco.se
Skyddsombud Robin Tapper, 08-6134808, robin.tapper@saco.se

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: ake@brightness.se