Jobba på Saco

Vi söker en ordförandeassistent / styrelsesekreterare / Office manager

Senast uppdaterad: Onsdag 13 okt 2021

Är du en serviceinriktad person med sinne för struktur? Drivs du även av varierande arbete med administrativa arbetsuppgifter? Vi söker dig som vill arbeta i nära samarbete med Sacos styrelse och ledningsgrupp.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i cirka 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Saco. Det kan finnas möjligheter till förlängning av uppdraget.

Arbetsuppgifter

Här erbjuds du en bred och varierad tjänst som utgörs av delar som ordförandeassistent, ledningsassistent, styrelsesekreterare samt Office manager. Som ordförandeassistent administrerar du ordförandens kalender, utför mötesbokningar, skriver ut mötesunderlag samt är behjälplig i övrigt inkommande ärenden. Därtill sköter du reseplaneringen och bokar in transportmedel och hotell.

Som styrelsesekreterare sköter du det administrativa arbetet inför styrelsemöten, samlar in material från kollegor, deltar i möten, samt skriver protokoll. Du assisterar även kansliets ledningsgrupp och gör bland annat avstämningar och mötesbokningar.

Du arbetar även till viss del med kontorsservice och tar emot samtal, fördelar post samt gör inköp av kontorsmaterial.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Du har tidigare erfarenhet av arbete som sekreterare, assistent, handläggare eller likvärdigt
  • Erfarenhet av arbete i ideell och/eller politiskt styrd organisation är meriterande
  • Du har lätt för att uttrycka dig korrekt och stilistiskt väl på svenska i såväl tal som skrift
  • Akademisk utbildning är meriterande

Som person har du hög integritet och känslig information stannar hos dig. Du trivs med att hjälpa och stödja kollegor inom de områden där det behövs och månar om organisationen. Du har förmåga att hålla och skapa struktur i ditt arbete samt prioritera rätt saker, sätta tidsramar och följa upp. Vidare är du noggrann och van att administrera flera saker samtidigt samt bekväm med ett stundvis högt arbetstempo. I tillägg till det är du tydlig i din kommunikation.

Ansökan

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök hos Bravura


Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco är en federation av 21 medlemsförbund med 710 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. Tillsammans arbetar federationen för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning för akademiker samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet.