Varukorg: 0 Varor. Beställ här

Leksands folkhögskola

Besök oss i monter C06:30

Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, personlig utveckling och högskoleförberedande studier. Boende och skolans huvudbyggnad med reception, klassrum, matsal och verk­städer ligger kringbyggda som en liten by.

Här har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utforska ditt konstnärliga uttryck. En tid fylld av överraskande möten som stärker och lyfter din utveckling. Våra lärare har stor kompetens, lång erfarenhet och en nyfikenhet på utvecklingen inom sina områden. För att möta all kreativitet och energi är våra verkstäder tillgängliga dygnet runt.

Vi har med tiden utvecklat ett arbetssätt som utgår ifrån varje elevs individuella mål och förutsättningar. För oss är det viktigt med ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet. Därför deltar alla på skolan i arbetet med studiemiljön. Inramningen runt lärandet är också av stor betydelse, för oss betyder det vällagad god mat och omtanke.

Intresseområden: Yrke & arbetsmarknad, Arkitektur, Bild och form, Design, Design och produktutveckling, Design/konst, Grafisk design, Inredningsarkitektur, Konsthantverk, Metall och smide, Museum och kulturproduktion, Webbdesign