Hoppa till huvudinnehåll
Opinion & fakta
fredag 09 februari
12:00 - 13:00
Online

Åldersfixering och karriärvägval: En diskussion om att våga byta spår med John Mellkvist och Åsa Edman Källströmer

Vi lever i en tid som ofta fokuserar starkt på ålder, vilket kan leda till att vi känner att vi har fel ålder under hela livet. Samtidigt står vi inför en förändrad arbetsvärld där många av oss kommer att jobba längre och överväga karriärbyten mitt i livet. Anpassar sig arbetsgivarna till dessa förändringar och nya sätt att arbeta?

För många är tanken på att byta karriär eller jobb lockande, av nyfikenhet eller nödvändighet, men det kan vara en utmanande tröskel att våga kliva över. John Mellkvist, en inflytelserik röst i åldersdebatten, kommer dela sina tankar, ge värdefulla tips och inspiration för att våga ta steget och lyckas. 

Tillsammans med Åsa Edman Källströmer, VD för TNG, ett rekryteringsföretag som fokuserar på fördomsfri rekrytering, kommer vi föra en diskussion om strategier och handlingar för att navigera i dessa föränderliga arbetslandskap. 

Kom och delta i en spännande konversation som belyser betydelsen av att utmana åldersnormer och skapar en plattform för att tänka nytt kring karriärvägval. Vare sig du funderar på att byta karriär, förändra din nuvarande arbetsroll eller bara vill förstå de nya dynamikerna i dagens arbetsliv, kommer denna diskussion ge dig insikter och inspiration för din framtid. Välkommen till en givande session där ålder blir en tillgång snarare än ett hinder!

Praktisk info & anmälan

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla intresserade, oavsett om du är medlem i något Sacoförbund eller ej. Anmälan görs senast den 8 februari på denna sida. Du får då länken till sidan där seminariet livesänds den 9 februari.

Om föreläsarna

John Mellkvist är seniorkonsult på Kreab och har arbetat i ledande roller inom kommunikationsbranschen sedan mitten av 90-talet. 

På regeringens uppdrag jobbade han med Delegationen för senior arbetskraft mellan 2018–2020.

John har två gånger i följd, 2019 och 2023, utsetts till Årets Superkommunikatör av tidningen Resumé. 2023 mottog John Årets Empatipris och var även nominerad till Stora Talarpriset. 

Åsa Edman Källströmer är VD för TNG, konsult och rekryteringsföretag med vision att se bortom fördomar i syfte att hitta de allra bästa kandidaterna.

Åsa har en lång erfarenhet av rekrytering och konsultuthyrning, hon är även initiativtagare till världens första intervjurobot Tengai (numera en avatar) som är skapad för att genomföra fördomsfria intervjuer.

 

Publicerad: 2023-12-04

Senast uppdaterad: 2023-12-04

Dela artikeln